Sesamum indicum` bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir.
Susamda, sesamol, sesamin ve sesamolin adında antioksidan bileşikler yeralır.
Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.
İçindeki demir ve vitaminler nedeniyle kansızlıkta doğal bir destektir.
Japonyada yapılmış araştırmalar susam yağının bağırsak kanserine karşı koruyucu olabileceğini göstermiştir.
Susam yağında beyin ve sinir hücreleri için yararlı olan lesitin bulunur.
Susam tohumu kalbi sağlığı için yararlı E vitamini de içerir.
Kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcıdır.
Susamın kolesterolü kontrol altında tutmakta yardımcı olabileceği belirtiliyor.
Yorgunluğa karşı enerji verir.
Susamdan elde edilen yağ güneşten koruyucu olarak kullanılabilir. Güneş ışığındaki UVA ve UVB‘den büyük ölçüde koruma sağlayıcı etkisi vardır.
Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.


